Yeni haftada yurt içinde haftanın ilk günü açıklanacak enflasyon rakamları, yurt dışında ise haftanın son günü açıklanacak ABD işgücü istatistikleri olacak.
Yurt dışında hem imalat hem de hizmet departmanları için satın alma yöneticileri endeksi verileri (PMI), ABD fabrika siparişleri, Almanya fabrika siparişleri ve sanayi üretimi, Japonya Tankan Anketi ve Euro Bölgesi üretici fiyatları verileri öne çıkıyor.
Avustralya Merkez Bankası (RBA) ve Yeni Zelanda Merkez Bankası (RBNZ) faiz kararları da takvimde yer alıyor.
3 Nisan Pazartesi günü iç piyasaların gündeminde enflasyon olacak. TÜİK’e göre tüketici fiyatları aylık yüzde 3,15 ile piyasa beklentilerinin üzerinde geldi ve yıllık enflasyon yüzde 55,18 (10,00) oldu. TÜİK aynı saatte yurt içi üretici fiyatlarını da yayınlayacak. İSO imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi de açıklanacak.
TCMB, 4 Nisan Salı günü her enflasyon verisinden sonra olduğu gibi (10:00) “Aylık Fiyat Gelişmeleri” değerlendirmesini yayınlayacak. Reel efektif kur verileri gün ortasında (14.30) yayınlanacak.
5 Nisan Çarşamba günü iç piyasaların gündeminde öne çıkan bir bilgi yokken TİM, OİB ve OSD, Türkiye Otomotiv Daire Başkanlığı’nda (10.00) Sürdürülebilirlik Eylem Planını açıklayacak.
6 Nisan Perşembe günü piyasalar güne TOBB ve sanayi kapasite raporu istatistikleri ile başlarken, gün içerisinde BDDK ve TCMB’nin haftalık verileri izlenecek.
Haftanın son günü olan 7 Nisan Cuma günü TÜİK finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10:00). Profesyoneller, TCMB’nin Ocak-Mart 2023 dönemine ilişkin “Banka Kredileri Eğilim Anketi” sonuçlarını bire bir dakika izleyecek. Gün sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı nakit gerçekleştirme sonuçlarını açıklayacak. Hazine nakit istikrarı 171,5 milyar TL (17,30) açık verdi.